Frimærket

Børnehaven Frimærket

Børnehaven Frimærket ved Vindblæs Friskole har plads til 30 børn fra 3-6 år. Børnehaven ligger ca. 200 m fra Vindblæs Friskole i et tidligere parcelhus med en stor naturgrund. Fokus i frimærket ligger på natur og udeliv i det pædagogiske arbejde.Her er der grundlag for at tilgodese børnenes forskelligheder, kreativitet, koncentration, motorik, sundhed og sociale relationer via naturoplevelser. I Frimærket mødes det enkelte barn som det unikke menneske, det er.Pædagogikken er tilrettelagt således, at hverdagen er tryg for børnene og bærer præg af varme og omsorg. Vi prioriterer anerkendelse og respekt for den enkelte og deres familier højt.Der er plads til forskellighed i fællesskabet, et fællesskab som vi værner om og dyrker i det daglige iblandt børnene, men også iblandt forældrene via forskellige arrangementer og praktiske arbejdsopgaver i løbet af året.

Udelivet er det bærende element for børnehaven herunder de fire elementer jord, luft, ild og vand.
Disse fire elementer er overvældende i børnehøjde, ganske fascinerende, lærerige og lige ved hånden i naturen rundt om Frimærket. Her opholder børnene sig det meste af deres tid i børnehaven. Vi er ude fra morgen til sen eftermiddag hver dag og prioriterer fri leg og kreativ udfoldelse, det som voksne ofte kalder ”rod”. Vores filosofi er, at børnene i længden foretrækker genbrugsbrædder og kæmpe pinde fra skoven frem for en dyr rutsjebane. Det vigtigste er, at de voksne viser vej, og at lysten driver værket.

Vi bestræber os på at børnene får optimale læringsbetingelser. Børnenes oplevelse af, at tid og sted forsvinder fordi de er optaget af at undersøge verden og virkeligheden i børnehøjde omkring dem og ikke af det digitale univers og menneskeskabte legefigurer.

Der fremkommer ikke altid et færdigt fysisk produkt, som kan fremvises når børnene har eksperimenteret, leget og lært. Her mener vi, det vigtigste er, at tilgodese børnenes førstehåndsoplevelser og erfaringer med omverden. Dette er ikke altid synligt.

Børnene opdeles ofte i mindre grupper i løbet af dagen, således at alle bliver set og hørt og at den enkeltes udvikling lettere tilgodeses.

I løbet af året arbejder ældstegruppen af og til for sig og besøger SFOen og Friskolen. Der arbejdes målrettet med at give ældstebørnene en glidende overgang til friskolen og kulturen i de nye rammer, som de er på vej til.

Frimærkets åbningstider.

Åbningstider:
  • Mandag til torsdag:    6.45 - 17.00
  • Fredag                      6.45 - 15.30
Fristedet er lukket i:
  • Juleferie:                 22. december til 2. januar (begge inkl.)
  • Vinterferie:              uge 7
  • Kristi Himmelfart:     25. & 26. maj
  • Grundlovsdag           4. og 5. juni
  •  Sommerferie:         uge 29, 30 g 31

Priser :   Prisen for et barn i Frimærket er i skoleåret 16/17    kr. 1620 pr. måned (juli er betalingsfri).